Categorieën
gezondheidszorg Herentals Zorgstad

Betaalbare gezondheidszorg voor iederéén in het wijkgezondheidscentrum

Wist je dat iedereen bij het wijkgezondheidscentrum in Herentals terecht kan voor toegankelijke eerstelijnszorg? Het gaat dan bijvoorbeeld over je afspraak bij de dokter, kinesist, psycholoog en maatschappelijk werker. Vanuit bewegingspunt Herentals zijn we erg trots op dit initiatief voor álle inwoners van Herentals, Morkhoven en Noorderwijk. Ook zijn we blij dat gezondheidscentrum De Berk op de Molekens aansluit bij het wijkgezondheidscentrum. Zo hebben we in Herentals twee posten: in de Nonnenstraat en de Berkenlaan.

Categorieën
buurtzorg fietsbieb Herentals Zorgstad

Warme Wandeling door Herentals Zorgstad

Als bewegingspunt Herentals vieren we 100 jaar! En dat doen we graag samen met zoveel mogelijk mensen van onze beweging, met zoveel mogelijk inwoners van Herentals, Morkhoven en Noorderwijk. Wandel jij mee onze Warme Wandeling? Dat kan doorlopend, op een moment dat voor je past.

Categorieën
buurtzorg

Buurthuiskamer op het begijnhof

De ‘buurthuiskamer’ op het Herentalse begijnhof is 1 van de 3 erkende buurtzorgnetwerken in onze stad. Familiehulp neemt hier het voortouw om het huidige begijnhofcafeetje uit te bouwen tot een ontmoetingsplaats voor mensen in de buurt.

Categorieën
fietsbieb

Fietsbieb: leen een kinderfiets voor een prikje

Altijd weer een nieuwe kinderfiets op maat kopen, is een flinke hap uit het gezinsbudget. In de fietsbieb leen je voor weinig geld een tweedehandse kinderfiets. Als sociale beweging zijn we fan van dit initiatief dat betaalbaarheid vooropstelt.